09.03.2024

Expo Burnside – David Hornbeck

Olieverf schilderijen zoals je ze nog nooit hebt gezien. Vanaf zaterdagavond 9 maart is het werk van David Hornbeck te bezichtigen in het Burnside Café aan de Sint Olafstraat.

Zaterdag 9 maart 
Inloop 19.00 uur
Opening 20.00 uur
Free skatesessie 19.00-22.00 uur

David is een Amerikaanse kunstenaar (1963) die in Nederland leeft en werkt. Hij schildert onder andere portretten en actiemomenten van skateboarders, muzikanten en landschappen.

David begon zijn artistieke loopbaan in Californië. Hij maakte daar wandschilderingen en werkte onder andere als straatkunstenaar en kunstschilder. Ook had hij zijn eigen lijstenmakerij en kunstgalerie in Carmel, Californië. De liefde bracht hem naar Nederland.

David is naast kunstenaar ook skateboarder in hart en nieren. In Nederland heeft hij samen met zijn vrouw Jolien skatepark Real-X in Apeldoorn opgestart en jarenlang gerund.

Zijn voorliefde voor portretten van skaters is duidelijk. Maar ook de Hollandse Meesters en de landschappen die zij schilderden inspireren hem zeer; het magische Hollandse licht, de bomen, het strand, de wolken, de weilanden. David wil graag de kern van zijn te schilderen onderwerpen vastleggen met licht en kleur. Hij werkt ook in opdracht aan landschappen, dieren of portretten.

De expositie van David is de eerste van een reeks exposities die we organiseren in het Burnside café. David kun je hier online vinden of op de socials onder de naam David Hornbeck Studio.

Burnside opent de expositie in stijl met een hapje en een drankje en een gratis skatesessie in het skatepark. #SKATERSareCREATORS

Artiest: David Hornbeck
Artist: David Hornbeck

Workshop SKATERS are CREATORS door David Hornbeck

Zondag 10 maart
Van 12.00 tot 17.00 uur ben je welkom
In het Burnside café

SKATERS are CREATORS is het motto van David Hornbeck. De skate scene ademt creativiteit en dat zien we overal om ons heen. Laat je creativiteit de vrije loop bij deze workshop.
David hoopt met zijn werk skaters de prikkelen om creatief aan de slag te gaan. Deze middag ben je van harte welkom om kosteloos aan te sluiten en je creatieve zintuigen te laten prikkelen door David. Te midden van zijn eigen werk heeft hij die middag verschillende materialen klaar liggen om met jou aan de gang te gaan en iets leuks mee naar huis te kunnen nemen. David is er de hele middag en je kunt langs komen op het moment dat het jou het beste uit komt.

 


Volg Burnside Cafe op Instagram voor alle updates!

Burnside Cafe
Terug naar agenda overzicht