01.06.2024

Expo Burnside – Timber Sommerdijk

BURNSIDE LOSLOOP GEBIED

“Een plek om samen te komen, te spelen, te ravotten, te kloten, grappen, grollen, experimenteren, en dan bekaf thuiskomen.” Zo omschrijft kunstenaar Timber Sommerdijk (31) hoe hij zijn jeugd bij Burnside herinnert. “Een hondenlosloopgebied.”

OPENING EXPOSITIE ‘BURNSIDE LOSLOOP GEBIED’

Zaterdag 1 juni

Inloop: 19.00 uur
Opening: 20.00 uur
Skate part: 21.00 uur

De illustrator heeft alleen maar mooie herinneringen aan zijn Burnside: “Hier werden altijd de beste plannetjes gesmeed en avonturen beleefd.” Om dat gevoel te eren gaat de kunstenaar de komende weken aan de slag met een levensgrote muurschildering in het skatepark van Burnside. Op de eerste zaterdagavond van juni zal het café worden omgetoverd tot een heuse expositie en het skatepark tot losloopgebied. In het café kun je zijn werk bezichtigen, in het park de muurschildering en je kunt meedoen aan een kleine skatecontest die door Timber zal worden vormgegeven.

 

“Hier werden altijd de beste plannetjes gesmeed

en avonturen beleefd.”

 

Inmiddels is zijn portfolio een veelzijdig meesterwerk geworden. Zijn kleurrijke maar mysterieuze illustraties, met duidelijk gevoel voor humor, zijn van het kaliber, waar je nét even langer naar wilt blijven kijken. We beloven dan ook dat je na de opening van de expositie zal weglopen met een brede lach op je gezicht…

Nieuwsgierig geworden? Je kunt al muurschilderingen van de Deventenaar vinden wanneer je van een bakje koffie geniet bij het Volkshuis in de Kleine Overstraat of wanneer je door Randerstraat of Tjoenerstraat fietst.

De Expositie ‘Honden toegestaan’ is te bezichtigen van zaterdag 1 juni tot zondag 1 september 2024 in het café van Burnside aan de Sint Olafstraat.

 


Volg Burnside Cafe op Instagram voor alle updates!

Burnside Cafe
Terug naar agenda overzicht